Demiroğlu Bilim Üniversitesi Erasmus+ ve Öğrenci Değişimi Programları

Erasmus+ Programının Amacı

Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleriyle işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Bu programın amacı, Avrupa'da yüksek öğretimin kalitesini artırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmektir. Program, Avrupa'nın değişik ülkelerindeki iyi uygulamaların tüm Avrupa genelinde benimsenmesini ve kullanılmasını hedeflemektedir. Bu hedefe ulaşmak için, üniversiteler arasında ülkelerarası işbirliğini teşvik etmekte ve öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlamaktadır. Erasmus programı, ayrıca programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınmasını ve şeffaflığın gelişmesini desteklemektedir.

Erasmus programı, sunduğu hareketlilik olanakları ile Avrupa halkları arasındaki önyargıların kırılmasına ve farklı kültürlerin birbirini daha iyi anlamasına katkı sağlar. Avrupa Birliği üyesi 27 ülke ve Avrupa Birliği üyesi olmayan program ülkeleri (Norveç, İzlanda, Lihtenştayn, İsviçre, Makedonya ve Türkiye) yükseköğretim kurumları bu programdan yararlanabilir.

Demiroğlu Bilim Üniversitesi öğrencileri ve personeli, Erasmus+ Yükseköğretim Hareketliliği kapsamında aşağıdaki gruplar üzerinden bu fırsattan yararlanabilir:

  • Üniversite öğrencileri (örgün öğrenim öğrencileri)
  • Akademisyenler
  • Yükseköğretim çalışanları

Demiroğlu Bilim Üniversitesi, Erasmus+ programı kapsamında Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve Avrupa Birliği üyesi olmayan program ülkeleri ile işbirliği yapmaktadır. Bu ülkeler şunlardır:

  • Avrupa Birliği üyesi ülkeler
  • Avrupa Birliği üyesi olmayan program ülkeleri (Norveç, İzlanda, Lihtenştayn, İsviçre, Makedonya ve Türkiye)

Demiroğlu Bilim Üniversitesi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği

Demiroğlu Bilim Üniversitesi öğrencileri, Erasmus+ öğrenim hareketliliği kapsamında, öğrenimlerinin bir bölümünü yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirebilirler. Bu hareketlilik faaliyeti, Yükseköğretim Erasmus Beyannamesi ve üniversitenin mevcut kurumlararası anlaşmaları çerçevesinde gerçekleştirilir.

Demiroğlu Bilim Üniversitesi'nde yükseköğretimde öğrenci hareketliliğine, örgün eğitimde kayıtlı öğrenciler katılabilir. Açıköğretim ve benzeri (uzaktan eğitim) programlarda öğrenim gören öğrenciler bu faaliyetten yararlanamaz.

Bu hareketlilik faaliyeti, Demiroğlu Bilim Üniversitesi'nde kayıtlı öğrencilerin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasını sağlar. "Staj", bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya organizasyon bünyesindeki mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir.

Faaliyet Süresi

Demiroğlu Bilim Üniversitesi Erasmus+ öğrenim hareketliliğinde faaliyet süresi 3 ila 12 ay arasında değişir. Staj hareketliliğinde ise faaliyet süresi en az 2, en fazla 12 aydır. Faaliyet süresinin kesintisiz gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Erasmus+ Özel İhtiyaç Desteği

Erasmus+, fiziksel, zihinsel veya sağlıkla ilgili özel durumları olan Demiroğlu Bilim Üniversitesi öğrencileri ve personeli için ek bir hibe desteği sunmaktadır. Bu destek, özel ihtiyaçlara yönelik olarak rehberlik, karşılama, fiziksel erişim, pedagojik ve teknik destek gibi alanlarda sağlanmaktadır.

Demiroğlu Bilim Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü

Demiroğlu Bilim Üniversitesi, Erasmus+ programı kapsamında öğrenci ve akademik personelin yurtdışında eğitim ve staj olanaklarından yararlanabilmesi için gerekli koordinasyonu sağlamaktadır. Bu programdan yararlanmak isteyen öğrencilerin ve personelin, üniversitenin Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Öğrenci Hareketlilik Kriterleri

Demiroğlu Bilim Üniversitesi öğrenci hareketliliği kapsamında, başvuracak öğrencilerin en az ilk yıldaki çalışmalarını tamamlamış olmaları, not ortalamalarının belirli bir seviyenin üzerinde olması ve Erasmus Dil Sınavı'ndan yeterli puan almış olmaları gerekmektedir.

Staj Hareketliliği İçin Yerleştirme Faaliyetleri

Staj yapacak Demiroğlu Bilim Üniversitesi öğrencilerinin, staj yapılacak işletmeyi önceden belirlemeleri ve kabul almış olmaları gerekmektedir. Staj faaliyetinin, öğrencinin mesleki eğitim programı ile ilgili bir sektörde olması beklenir.

Faaliyet Sonrası Gereklilikler

Erasmus+ faaliyetlerine katılan Demiroğlu Bilim Üniversitesi öğrencileri, dönüşte belirli belgeleri teslim etmek ve anketlere katılmak zorundadır. Bu belgeler arasında katılım sertifikası, hareketlilik sözleşmesi ve çevrimiçi dil desteği sınav sonuçları bulunmaktadır.

Erasmus+ programı, Demiroğlu Bilim Üniversitesi öğrencilerine ve akademik personeline, uluslararası deneyimler kazanma ve Avrupa'nın farklı eğitim sistemlerini tanıma fırsatı sunmaktadır. Bu program sayesinde, öğrenciler ve akademik personel, kültürel ve akademik zenginlikler edinmekte ve global düzeyde rekabet edebilirliklerini artırmaktadır.

Erasmus İkili Anlaşmalar

Romanya
Tıp - Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad

Danimarka
Hemşirelik, Ebelik - University College Absalon

Avusturya
Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon - Alma Mater Europaea - ECM

Litvanya
Tıp - Lithuanian University of Health Sciences

İspanya
Psikoloji - Universidad de Salamanca

Hırvatistan
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon - College of Applied Sciences Lavoslav Ruzicka in Vukovar

Polonya
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Ebelik - Akademia Nauk Stosowanych Wincentego Pola w Lublinie
Psikoloji - Uniwersytet Swps

Bulgaristan
Tıp, Hemşirelik, Ebelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Psikoloji, Biyoloji, Sağlık Bilimleri - Medical University Of Varna
Tıp, Hemşirelik, Ebelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Psikoloji, Biyoloji - Medical University Sofia
Tıp, Hemşirelik, Ebelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Sağlık - Medical University Plovdiv

Almanya
Tıp, Psikoloji - Medizinische Hochschule Brandenburg Campus GmbH

İtalya
Tıp, Hemşirelik, Ebelik - Universita Degli Studi Di Genova