Sayılarla İstanbul Gelişim Üniversitesi

37.812
Öğrenci
5.850
Uluslarası Öğrenci
6
Fakülte
2/2
Yüsekokul/MYO
98
Profesör
54
Doçent
372
Doktor Öğr. Üyesi
Evet
Erasmus

Tanıtım

2008 yılında, 'İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu' adında bir meslek yüksekokulu kurmak üzere girişimde bulunan “Gelişim Eğitim Kültür Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfı”, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu’nca 14 Haziran 2008 tarihinde kurduğu meslek yüksekokulu ile eğitim öğretim hayatına başlamıştır.

Yükseköğretimin, sürdürülebilir kalkınmanın en önemli aracı olduğunu savunan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), bugün ulusal ve uluslararası öğrencilere; 6 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 77 lisans, 61 ön lisans normal öğretim programı, 34 ön lisans ikinci öğretim programı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kapsamında 39 tezli ve 38 tezsiz lisansüstü programı ile 9 doktora programı sunmaktadır. 130'un üzerinde dünya üniversitesi ile iş birliği içerisinde olan İGÜ, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini uluslararası olma yolunda motive etmektedir.

17 Şubat 2011 tarih ve 6114 sayılı kanunla, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 6 fakülte, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile “dünya üniversitesi” olma hedefiyle İstanbul Gelişim Üniversitesi kurulmuştur. Dünyada söz sahibi olan bir üniversite olma hedefi ile her yıl büyüyen İGÜ, Türkiye’nin vakıf üniversiteleri arasında en çok tercih edilen üniversitelerden biridir.

Küresel çapta başarı elde etmek amacıyla alanında lider kuruluşlarla iş birlikleri gerçekleştiren ve uluslararasılaşmaya büyük önem veren İstanbul Gelişim Üniversitesi, toplam 65 programını AQAS, AHPGS ve ABET gibi Alman, İngiliz ve Amerikan akreditasyon kuruluşlarının görevlendirdiği uluslararası heyetler tarafından ayrıntılı olarak inceletmiş ve akredite edilmiştir. Türkiye’nin en çok akredite edilen programa sahip üniversitesi olma başarısına erişen İGÜ, uluslararası olma adına attığı adımlar ile dünya çapında dikkatleri üzerine çekmiştir.

Türkiye’nin ve dünyanın finans ve ticaret merkezi olan İstanbul’da yer alan kampüs alanında, 140'ın üzerinde laboratuvardan oluşan dev bir araştırma kompleksini öğrencilerinin hizmetine sunan İGÜ, ayrıca 20 araştırma merkezi ve 93 öğrenci kulübü ile öğrencilerin ders dışında sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif faaliyetlerde bulunmalarına olanak tanımaktadır. Üniversitenin hızla büyüyen ve gelişen dinamik yapısı içerisinde dış paydaşlarla yapılacak iş birlikleri memnuniyetle karşılanmaktadır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, sürekli gelişim ve değer yaratma ilkesiyle dünya üniversiteleri arasında öne çıkmayı hedefleyen genç ve dinamik bir kurumdur. Bu vizyonu gerçekleştirmek için, eğitim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerini temel görev olarak benimsemektedir. Kentimize, toplumumuza ve insanlığa değer katan projelerin ve faaliyetlerin içinde yer almaktan gurur duymaktadır.

Üniversitede öğrenci odaklı bir eğitim anlayışı benimsenmektedir. Bu doğrultuda, öğrencilere ulusal ve uluslararası kalite standartlarına uygun, güncel ve iş hayatına uyumlu bir eğitim-öğretim hizmeti sunulmaktadır. Aynı zamanda, öğrencilerin bireysel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak için çeşitli etkinlikler ve projeler düzenlenmektedir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak, akademik ve idari kadroda yer alan bireylerin liyakate önem veren, kaynakları etkin ve hesap verebilir şekilde kullanan, iyi, adil ve sürdürülebilir bir dünya için çalışan insanlardan oluşması hedeflenmektedir. Bu nedenle, üniversitedeki tüm çalışanların bilim etiğine ve özgürlüğüne koşulsuz bağlılık göstermesi beklenmektedir.

Üniversitede içselleştirilmiş kalite ve hoşgörü kültürü ile hareket edilerek, fiziksel, dijital, sosyal, kültürel ve psikolojik olarak sürekli gelişim içinde bir ortam sunulmaktadır. Bu sayede, öğrencilerin ve çalışanların başarılı ve mutlu bir akademik hayat sürdürmeleri hedeflenmektedir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, paydaşlarla yönetişim anlayışını benimseyerek, üniversite, sanayi ve toplum arasında köprü görevi görmeye çalışmaktadır. Bu amaçla, özel sektörle iş birliği içinde projeler gerçekleştirerek, öğrencilere ve mezunlara iş hayatında başarıya ulaşmaları için gereken bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik çalışmalar yürütmektedir.

Topluma hizmet faaliyetlerini etkin, verimli ve ölçülebilir standartlarda sunarak, üniversitenin toplumsal sorumluluk bilincine sahip bir kurum olduğunu göstermeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda, sosyal sorumluluk projelerine aktif olarak katılarak, çevreye ve topluma duyarlı bireyler yetiştirmeye önem verilmektedir.

Sürekli ve sürdürülebilir iyileştirme ve geliştirme faaliyetlerini her alanda uygulamak için, İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak yenilikçi ve öncü yaklaşımlar benimsenmektedir. Araştırma ve geliştirme çalışmalarına büyük önem verilerek, bilimsel ve teknolojik ilerlemelerin öncüsü olmayı hedeflemektedir.

Öğrencilerin ve çalışanların sürekli gelişimine katkı sağlamak amacıyla, eğitimde ve araştırmada uluslararası iş birliklerine önem verilmektedir. Kültürlerarası eğitim ve düşünce ortamı oluşturarak, öğrencilerin ve akademisyenlerin farklı kültürlerle etkileşim içinde olmaları ve küresel öğrenme fırsatları yakalamaları sağlanmaktadır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin uluslararası akreditasyonlarla tescil edilmiş kaliteli eğitim anlayışı, mezunlarının uluslararası alanda geçerli diploma sahibi olmalarını ve kariyerlerinde global ölçekte avantajlar kazanmalarını mümkün kılmaktadır. Üniversite, dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından aldığı başarılı derecelerle, doğru yolda olduğunu kanıtlamaktadır.

Sonuç olarak, İstanbul Gelişim Üniversitesi, yeni nesil genç bir üniversite olarak çağa uygun, gelişen, üreten ve kaliteli eğitim anlayışıyla uluslararası alanda prestijli bir dünya üniversitesi olma hedefiyle hareket etmektedir. Bu bağlamda, ülkeye, topluma ve insana bilim yoluyla katkı sağlayacak ilerlemeyi kendine misyon edinerek, sürdürülebilir başarılar elde etmeyi amaçlamaktadır. Gelişimin ve değer yaratmanın sürekli olduğu bu yolculukta, İstanbul Gelişim Üniversitesi, geleceğin liderlerini ve başarılı bireylerini yetiştirmek için çalışmalarına kararlılıkla devam etmektedir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak, sürekli gelişim ve değer yaratma ilkesiyle dünya üniversiteleri arasında öne çıkmayı hedeflemektedir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin misyonu, kentine, toplumuna ve insanlığa değer katmaktır. Eğitim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerini asli görevi olarak kabul eden üniversite, liyakat sahibi, kaynakları etkin ve hesap verebilir kullanan insanların bir araya geldiği, iyi, adil ve sürdürülebilir bir dünya için çalışan bireylerden oluşan bir kurumdur. Şartsız olarak faaliyetlerinde bilim etiğine ve özgürlüğüne inanan, içselleştirilmiş bir kalite ve hoşgörü kültürüne sahip, fiziksel, dijital, sosyal, kültürel ve psikolojik olarak gelişim içinde olan bir ortam sunmaktadır.

Vizyon olarak ise, sürekli gelişim yolunda değer üreten dünya üniversitelerinden biri olmayı hedeflemektedir. Ulusal ve uluslararası kalite standartlarına uygun eğitim-öğretim hizmeti sunmak, öğrenci odaklı bir eğitim anlayışını benimsemek, paydaşlarla yönetişim anlayışını kabul etmek, topluma hizmet faaliyetlerini etkin, verimli ve ölçülebilir standartlarda gerçekleştirmek ve sürekli ve sürdürülebilir iyileştirme ve geliştirme faaliyetlerini her alanda uygulamak kalite politikasının temelini oluşturmaktadır.

Sürdürülebilirlik, yaşantımıza son 20 yılda girmiş olan bir kavramdır. Küresel iklim değişikliği, çevre kirliliği, ormansızlaşma, enerji kaynaklarının, bitki ve hayvan türlerinin tükeniyor olması gibi sorunlar karşısında artan bilinç, sürdürülebilirlik kavramının önemini ortaya çıkarmıştır. İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak, öğrencilerin katkılarıyla gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla sürdürülebilirliği üniversitenin ana teması olarak seçmiştir. Bu doğrultuda, tüm bölümlerde zorunlu “Sürdürülebilirliğe Giriş” dersi koyarak, bilinçlenme ve sorumluluk alma yolunda önemli adımlar atılmaktadır.

Üniversitenin tarihçesine bakıldığında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 8 Temmuz 2008 tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu’nca 14 Temmuz 2008 tarihinde 2547 sayılı Kanunun Ek 2’nci maddesine göre meslek yüksekokulu kurulmuş ve eğitim-öğretime başlamıştır. 17 Şubat 2011 tarih ve 6114 sayılı kanunla “İstanbul Gelişim Üniversitesi” kurularak, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 6 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye’nin ve dünyanın finans, ticaret merkezlerinden biri olan İstanbul’da yer alan kampüs alanında, 140'ın üzerinde laboratuvardan oluşan dev bir araştırma kompleksini öğrencilerinin hizmetine sunmaktadır. Üniversite, 20 araştırma merkezi ve 93 öğrenci kulübü ile öğrencilerin ders dışında sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif faaliyetlerde bulunmalarına olanak tanımaktadır.