Sayılarla İstanbul Nişantaşı Üniversitesi

36.721
Öğrenci
5.913
Uluslarası Öğrenci
8
Fakülte
2/2
Yüsekokul/MYO
61
Profesör
43
Doçent
255
Doktor Öğr. Üyesi
Evet
Erasmus

Tanıtım

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Nişantaşı Eğitim Vakfı tarafından “Nişantaşı Meslek Yüksekokulu” olarak kurulmuş ve 9 Eylül 2009 tarihinde 24480 sayılı kuruluş kararı ile yükseköğretim sistemine katılmıştır. 10 Ekim 2010 tarihinde ön lisans eğitimine başlayan üniversite, 31 Mayıs 2012 tarihinde yayımlanan Ek Madde 146’daki Kuruluş Kanunu ile kamu tüzel kişiliğini kazanmış ve bu kanunla İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü kurulmuştur. Nişantaşı Meslek Yüksekokulu da üniversiteye devredilmiştir.


İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, 2010-2011 akademik yılında ön lisans eğitimi vermeye başlamış ve program sayısını sürekli artırmıştır. 2018-2019 akademik yılında 84 programda eğitim vermeye devam eden üniversite, 2013-2014 akademik yılından itibaren lisans eğitimi de sunmaya başlamış ve bu dönemde 23 bölümle lisans eğitimi vermiştir. Lisans programları yıllar içinde genişlemiş ve eğitim dili İngilizce olan bölümler eklenmiştir.

2016-2017 akademik yılından itibaren Sivil Havacılık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde lisans eğitimi vermeye başlayan üniversite, mevcut bölümlerini muhafaza ederek lisans eğitimi vermeye devam etmiştir. 2020-2021 akademik yılında yeni lisans ve ön lisans programları açılmıştır. Eğitim dili İngilizce olan bölümler dışında, Türkçe eğitim veren bölümlerin müfredatında da İngilizce dil dersleri bulunmaktadır.

Üniversite, 2013 yılından itibaren çeşitli alanlarda yüksek lisans programları açmış ve 2015 yılında doktora eğitimi onayı almıştır. Lisans programlarında okuyan öğrenciler, Çift Anadal ve Yan Dal Programları ile ikinci bir dalda diploma veya sertifika alabilmektedirler.

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi'nin misyonu, pozitif bilimi esas alarak bilgi üreten, analitik ve eleştirel düşünebilen, proje temelli eğitim modeliyle teknolojik devrimin sosyal yaşama ve iş hayatına getireceği yenilikleri, fırsatları değerlendirecek; dijitaleşen, otomasyon sistemleri ve robotik teknolojilerle bütünleşen bir dünyanın gerektirdiği becerilere sahip; geleceğin mesleklerine uyum sağlayacak; yaşam boyu öğrenmeyi amaç edinen bir nesil yetiştirmektir.

Üniversitenin vizyonu ise, teknoloji ile bütünleşen, araştırma-geliştirmeyi destekleyen, inovatif ürünler geliştirmeye odaklı, girişimciliğe değer veren, dijital platformlara aktarılabilecek iş modellerini önceleyen, uluslararası işbirliklerine açık bir eğitim modeli benimsemektedir. Vizyonumuz, dijital teknolojiden yararlanan, nesnelerin İnterneti ve yapay zekâyla donatılmış bir dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, geleceğin mesleklerinde önemli roller üstlenecek bir nesil yetiştirmeye dayanmaktadır