Sayılarla Anadolu Üniversitesi

29.135
Öğrenci
18.474
Uluslarası Öğrenci
11
Fakülte
4/2
Yüsekokul/MYO
388
Profesör
169
Doçent
336
Doktor Öğr. Üyesi
Evet
Erasmus

Tanıtım

Anadolu Üniversitesi'nin temelleri, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne dayanmaktadır. 1982 yılında Anadolu Üniversitesi'ne dönüşen kurum, kısa sürede sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en büyük üniversiteleri arasında yer almıştır. Eskişehir’in merkezinde yer alan kampüs, üçü açık ve uzaktan öğretim veren toplam 12 fakülte, bir devlet konservatuvarı, üç yüksekokul, üç meslek yüksekokulu, iki enstitü (Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Engelliler Araştırma Enstitüsü) ve 25 araştırma merkezine ev sahipliği yapmaktadır.


Anadolu Üniversitesi, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirme başarısıyla pek çok ilke imza atmıştır. Uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 2 milyonun üzerindedir. Bu sistemin geliştirilmesindeki başarı, farklı ülkelerdeki birçok kuruma örnek olmaktadır. Üniversite, teknolojik olanaklarla donatılmış bölümlerinde geniş öğretim kadrosuyla öğrencilere yaratıcı ve dinamik eğitim ortamları sunarak geleceğe hazırlamaktadır.

Üniversitenin kampüslerinde öğrenciler için gerekli olan birçok olanak bulunmaktadır. 325.000’den fazla basılı kaynağın yanı sıra birçok e-kaynağa ulaşılabilen merkez kütüphane, tatil günleri dâhil her gün 24 saat hizmet vermektedir. Kütüphane bölgesinde gece yarısı sıcak çorba, çay ve kahve ücretsiz olarak öğrencilere sunulmaktadır. 12.330 m² alana yayılan merkez kütüphanede, öğrenciler çalışma biçimlerine uygun ortamlarda çalışabilmektedir. Kampüste bulunan sinema, tiyatro, konser ve sergi salonları, kültürel ve sanatsal etkinliklerin izlenmesine olanak tanımaktadır. Ayrıca, yarı olimpik yüzme havuzu, uluslararası standartlarda spor salonları, tenis kortları ve yeşil sahalarda çeşitli sporlar yapılabilmektedir. Üniversite, öğrenciler için günde üç öğün yemek servisi sunmaktadır.

Anadolu Üniversitesi, teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip ederek, geleceğin şekillenmesinde etkin olacak bireyler yetiştirmeye odaklanmaktadır. Yaşam boyu öğrenme prensibiyle tüm halkı eğitim sürecine dâhil etme girişimleriyle dikkat çekmektedir. Üniversite, bu kapsamda dünyaya açılmakta ve evrensel değerleri benimsemektedir.