Uluslararası İlişkiler Direktörlüğü, Atılım Üniversitesi'nin stratejik gelişim planının temel dayanaklarından biri olan uluslararasılaşmayı daha ileri seviyeye taşımak amacıyla oluşturulmuştur. Misyonu, "Atılım Üniversitesi'nin eğitim, araştırma ve toplumsal hizmetlerde uluslararası entegrasyonuna katkıda bulunmak" olan Uluslararası İlişkiler Direktörlüğü, deneyimli bir kadroyla birlikte yeni uzmanlarla güçlendirilmiş bir yapılanmaya sahiptir. Temel görevleri arasında üniversitenin markasını uluslararası alanda tanıtmak ve dünya çapında bilinirliğini artırmak yer alırken, aynı zamanda uluslararası ortaklıkların sayısını, kapsamını ve kalitesini artırarak öğrenci ve personel çeşitliliğini artırmayı, uluslararası değişim programlarından yararlanmayı teşvik etmeyi hedeflemektedir. Özellikle Erasmus+ gibi programlar üzerinden gelen öğrenci ve personelin resmi prosedürlerini en yüksek kalite standartlarında takip edip uygulayarak, üniversitenin uluslararasılaşma sürecine aktif bir katkı sağlamayı amaçlamaktadır.
Erasmus+ Hakkında
Erasmus+, Avrupa Birliği'nin Avrupa'da eğitim, öğretim, gençlik ve sporu desteklemeye yönelik programıdır. 14,7 milyar Avroluk bütçesiyle, 4 milyondan fazla Avrupalıya yurtdışında eğitim görme, eğitim alma, deneyim kazanma ve gönüllülük yapma fırsatları sunmaktadır.
2020 yılına kadar sürecek olan Erasmus+, sadece öğrencilere yönelik fırsatlar sunmamaktadır. Önceki yedi programı birleştirerek, çeşitli kişi ve kuruluşlara yönelik fırsatlar sunmaktadır.
Fırsatlar:
Bireyler için: Erasmus+, her yaştan insana farklı ülkelerdeki kurum ve kuruluşlarda bilgi ve deneyimlerini geliştirmelerine ve paylaşmalarına yardımcı olacak fırsatlar sunmaktadır.
Organizasyonlar için: Üniversitelerden eğitim sağlayıcılarına, düşünce kuruluşlarından özel işletmelere kadar çeşitli kuruluşlar için fırsatlar bulunmaktadır.
Amaçlar: Erasmus+'nın amacı, Avrupa 2020 stratejisinin büyüme, istihdam, sosyal eşitlik ve katılıma yönelik hedeflerine katkıda bulunmanın yanı sıra AB'nin eğitim ve öğretime yönelik stratejik çerçevesi olan ET2020'nin hedeflerine ulaşmaktır.
Programın Ele Aldığı Konular:
- Gençler arasında işsizliğin azaltılması
- İşgücü piyasasının gerektirdiği yeni becerilerin ve yetişkinlerin öğreniminin teşvik edilmesi
- Gençlerin Avrupa demokrasisinde yer alması
- Yenilik, işbirliği ve reformun desteklenmesi
- Okuldan erken ayrılmanın azaltılması
- AB'nin ortak ülkeleriyle işbirliği ve hareketliliğin teşvik edilmesi
Sonuçlar: Erasmus+ sonuçları, raporlar ve istatistik özetlerinde bulunabilir. Ayrıca, Erasmus+ Projeler Platformu, program tarafından finanse edilen girişimlerin yanı sıra iyi uygulamalar ve başarı öykülerini içeren bir seçki sunmaktadır.
İstatistikler: Erasmus+ ile ilgili istatistiklere istatistik sayfasından ulaşılabilir. ET2020 kriterlerine yönelik ilerlemeye ilişkin bilgilere Eğitim ve Öğretim Monitörü'nden ulaşılabilir. Benzer şekilde, Avrupa'daki gençlerin durumuna ilişkin bilgilere Gençlik Monitörü'nden ulaşılabilir.
Raporlar: Erasmus+ Programı, 2017'de tamamlanması planlanan bir ara değerlendirmeye ve programın 2020'de tamamlanmasının ardından yayınlanacak bir etki çalışmasına tabidir. 2014 yılında programın sonuçlarını vurgulayan bir etki çalışması yayımlanmıştır.