Atılım Üniversitesi Sağlık Olanakları

Atılım Üniversitesi Sağlık İşleri Koordinatörlüğü, Mühendislik binası C Blok -2. katta hizmet vermektedir. Bu birimde, 3 adet muayene odası ve 4 yatak kapasiteli gözlem odası bulunmaktadır. Günü birlik yatarak tedavi işlemleri yanı sıra rutin muayene, tanı ve tedavi işlemleri, personel işe giriş ve periyodik muayeneler, acil müdahale gerektiren hastalıkların tedavisi, pansuman, enjeksiyon ve damardan tedaviler gibi çeşitli sağlık hizmetleri sunulmaktadır. Ayrıca gerektiğinde EKG (elektrokardiyografi) çekilerek değerlendirme yapılmakta ve elektronik reçete düzenlenerek tedavi süreci tamamlanmaktadır. Yıllık ortalama 7000 hastaya hizmet veren bu birimde, uzman ve deneyimli 1 doktor, 2 Acil Tıp Teknisyeni ve 1 temizlik elemanı olmak üzere toplam 4 personel görev yapmaktadır. Sağlık İşleri Koordinatörlüğü, hafta içi 09.00 – 18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Belirli periyotlarla düzenlenen eğitim ve konferanslarla, personel ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratılması amacıyla aşağıdaki konularda hizmet sunulmaktadır:

İlkyardım ve acil müdahale
Mevsimsel hastalıklar
Bilinçli ilaç kullanımı ve antibiyotikler
Önem arz eden hastalıklar
Sağlık İşleri Koordinatörlüğü, mesai saatleri içinde hazır bulunan tam teşekküllü hasta nakil ambulansıyla ilk müdahale sonrasında gerek görüldüğünde hastaların çevre hastanelere ileri tetkik ve tedavi için nakillerini sağlamaktadır.

Muayene İşlemleri

Atılım Üniversitesi Sağlık İşleri Koordinatörlüğü’nden faydalanacak öğrenci, akademik ve idari personelin muayene için başvuru esnasında giriş bölümündeki Hasta Kayıt bankosuna üniversite kimlik belgesini ibraz ederek kayıt yaptırması gerekmektedir. Kayıt işlemi sonrasında, hasta Acil Tıp Teknisyeni eşliğinde uzman ve deneyimli hekim tarafından muayene edilmektedir.

Muayene işleminin ardından, hasta bilgilendirme sürecinde mevcut muayene sonuçları hakkında bilgilendirme yapılmakta ve hasta-hekim uzlaşısı sonrasında uygun görülen tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Tedavi işlemleri (kas içine (intramusculer), damar içine (intravenöz) enjeksiyon gibi) Koordinatörlük bünyesinde bulunan dört yataklı Hasta Gözlem Odasında gerçekleştirilmektedir.