Sayılarla Işık Üniversitesi

6.931
Öğrenci
1.128
Uluslarası Öğrenci
3
Fakülte
1/1
Yüsekokul/MYO
37
Profesör
10
Doçent
54
Doktor Öğr. Üyesi
Evet
Erasmus

Tanıtım

Işık Üniversitesi, 1996 yılında eğitim-öğretim hayatına başlamış olup, 138 yıllık köklü bir eğitim geleneğinin ürünü olan Feyziye Mektepleri Vakfı'nın eseridir. Feyziye Mektepleri Vakfı, 14 Aralık 1885 yılında Selanik'te Feyz-i Sıbyan Mektebi ile hizmet vermeye başlamış ve zamanla Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan dönemde, Atatürk ilke ve inkılaplarına tanıklık etmiştir. 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün onayı ile Işık Lisesi adını alan bu eğitim kurumu, aynı zamanda Atatürk'ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi'ni de bünyesine katmıştır.


Işık Üniversitesi, bugün 3 fakültede 23 lisans programı, 1 yüksekokulda 9 ön lisans programı, lisansüstü eğitim enstitüsünde 43 yüksek lisans ve 6 doktora programı ile eğitim vermektedir. Ayrıca, Yabancı Diller Okulu ve Sürekli Eğitim Merkezi de üniversitenin eğitim olanakları arasında yer almaktadır.

Işık Üniversitesi'nin misyonu, öğrencilerine toplumsal, teknolojik ve bilimsel değişimleri kavrayacak, geleceği şekillendirecek nitelik kazandırmaktır. Üniversite, karmaşık sorun çözme kapasitesi, yüksek uyum sağlama yeteneği ve çok disiplinli bilim anlayışı ile yaratıcı, eleştirel, analitik, güçlü yabancı dil bilgisine sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Üniversitenin vizyonu, akademik kültürün ve yapının çıktısı olan akademik üretimi önceliklendirmektir. Üniversite, öğrencilerine analitik bilgi, eleştirel düşünce ve karmaşık sorunları çözme yetisi kazandırmayı; yenilikçi, girişimci ve paylaşımcı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca, bilimsel bilgi üretimini kaynak ve değer üretimi ile eş tutarak kendi eko-sistemini ve değerler zincirini kurmayı amaçlar.

Işık Üniversitesi, disiplinler arası, tümleşik, modüler ve katılımcı bir öğretim sistemini benimser. Bilimsel bilgiyi bir üretim kaynağı olarak gören üniversite, sanayi iş birliği, patent, proje, yenilikçi buluşlar ve girişimcilik ile finansman sağlar. Üniversite, yetenek yönetimine dayalı bir yönetim anlayışına sahiptir ve tüm paydaşlarının üretime doğrudan katılımını teşvik eder.