Bilgi okuryazarı, araştırmacı, öğrendiklerini hayata aktaran ve uygulayabilen, dünya vatandaşı olabilen bireylerin gelişimine katkıda bulunan bir bilgi merkezi kurmak ve hizmet planlamasına bu vizyona göre oluşturup yürütmektir. Kütüphane Hafta içi: 8.30-17.30 ve Hafta sonu: 8.30-13.00 arasında hizmet vermektedir.
Kütüphanede 2016-2017 döneminde toplam 4.200 adet eser (basılı dergi, kitap, süreli yayın, vb.) bulunmakta iken 2017-2018 döneminde denetim tarihi itibariyle 5.215 esere ulaşmıştır.
Bilgisayar çalışma alanı ve öğrencilerin ders çalışabilecekleri, grup çalışması yapabilecekleri 75 kişilik bir alan mevcuttur. Kütüphanede KOHA Açık Yazılım Otomasyon Programı, LC Classification Web kullanılmaktadır.
Üniversitede veritabanı aboneliğinde seçim sürecinin sağlıklı yürümesi icin 11 veritabanında deneme erişim hesapları açılmıştır. Press Reader, Statista, Çin-Academic Focus China English Academic Journals Prooceding Database, Sayısal Kitap, Vidobu, Turcademy, APA, ACS, Hiperkitap, EngineerinPRO ve İdealonline veritabanları deneme süreçleri başlatılmıştır.
Üniversitenin ve kütüphanenin misyonu doğrultusunda akademisyelerin , öğrencilerin ve personelin hem akademik hem özel ilgi alanlarında doğan bilgi ihtiyacını karşılayacak her türlü materyalin ve kullanılmasını sağlayan uygun medyaların edinilmesi, kayıt altına alınması ve hizmete sunulmasını amaçlamaktadır.
Hedef üniversitenin akademik ve sosyal hayatının merkezinde yeralmaktır. Bu amaçla kütüphane koleksiyonu farklı öğrenme türlerini kapsar şekilde, kullanıcıların özel ilgi alanlarından doğabilecek materyal ihtiyaçlarını da kapsayacak şekilde hizmet verebilmektir.
Kullanıcıların akademik çalışmaları dışında da verimli ve keyif bir ortam yaratarak aynı zamanda onları dolaylı olarak akademik çalışmalarında desteklemeyi amaçlar. Ayrıca zaman içinde kullanıcıların ailelerini de kapsayacak şekilde hizmetleri geliştirerek, bilgi okur-yazarlığı, kütüphane kullanım alışkanlığı kazandırarak toplumsal bir görevi de gerçekleştirmeyi hedefler.