Bahçeşehir Üniversitesi Erasmus+ ve Öğrenci Değişim Programları

2021-2027 Erasmus+ Yüksek Öğrenim Beyannamesi

BAU'nun uluslararası kalkınmaya yönelik stratejik yaklaşımı çok yönlü bir çabadır. BAU, birden fazla uluslararası lokasyonda (BAU Global olarak bilinir) fiziksel bir varlık oluşturmaya çalışmaktadır. Bugüne kadar dört kıtada Avrupa ve Kuzey Amerika'ya odaklanan kampüsler ve akademik merkezler bulunmaktadır. Bu akademik merkezlerde, belirli programlara doğrudan kayıttan, öğrencilere dönemlik ve kısa dönem yurt dışı eğitim desteğine, Türkiye dışında araştırma yapmak isteyen BAU öğretim üyelerine idari destek sağlamaya kadar çok çeşitli hizmetler verilmektedir. Merkezlerin birçoğu aynı zamanda ev sahibi devletlerin sakinlerini Türk kültürü, tarihi ve diliyle tanıştırmak için tasarlanmış kültürel programlar da uygulamaktadır.

BAU, dünyanın dört bir yanından öğrencilere, öğretim üyelerine ve personele uluslararası fırsatlar sunabilecek kurumlarla ortaklıklar kurma ve sürdürme konusunda aktif olarak çalışmaktadır. Bunun önemli bir yönü BAU'nun Avrupa Birliği'nin Erasmus programına katılımıdır. BAU'nun Avrupa kurumlarıyla 190'dan fazla Erasmus+ anlaşması bulunmaktadır ve bunların çoğunluğu öğrenci hareketliliğine odaklanmaktadır. BAU ayrıca yurtdışında eğitim, öğretim üyesi hareketliliği ve işbirliğine dayalı çalışma için uluslararası fırsatlar sağlayan resmi anlaşmalar yoluyla kurumları, sivil toplum kuruluşlarını ve hükümetleri de dahil etmektedir. Her iki durumda da ortaklıkları belirleme ve geliştirme stratejisi BAU'nun genel stratejik ortaklık planının bir parçasıdır. Bu plan, BAU için özellikle coğrafi açıdan ilgi çekici olan ve BAU topluluğundaki birden fazla paydaş için bir dizi fırsat sağlayabilecek bölge ve ülkelerde ortaklıkların belirlenmesine ve geliştirilmesine odaklanmaktadır. Coğrafya açısından BAU, BAU'daki kurumlarla ortaklıklar aramaktadır. Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın komşu bölgelerinin yanı sıra Kuzey Amerika ve Doğu Asya gibi 21. yüzyılda özellikle önem taşıyan daha uzak bölgeler.

BAU'nun çok çeşitli uluslararası gelişim hedefleri vardır. Birincisi, BAU'dan mezun olan tüm öğrencilerin en az yarısının, ister bir akademik dönem, ister yıl boyunca, ister özel bir kısa program için olsun, bir hareketlilik fırsatını deneyimlemesidir. İkinci hedefimiz ise yurtdışına öğrenim görmek üzere giden öğrencilere yönelik CO-OP fırsatlarının sayısını artırmaktır. BAU, World Associate of Cooperative Education (WACE) üyesidir ve aktif bir staj programına sponsorluk yaparak her dönem yüzlerce öğrenciyi kendi çalışma alanlarıyla ilgili ortamlarda çalışmak üzere şirketlere yerleştirmektedir. Son zamanlarda uluslararası yerleştirmelere açılmanın oldukça başarılı olduğu kanıtlanmıştır. ve BAU bu tür fırsatları genişletmekle ilgileniyor. Üçüncü bir gelişim hedefi, farklı pedagojik tarzlara ve kültürel bakış açılarına maruz kalmayı artırmak için BAU'da Türkçe olmayan öğretim üyelerinin sayısını artırmaktır. Dördüncü hedef, özellikle BAU Global akademik merkezleriyle aynı şehirlerde bulunan kurumlarla işbirliğini geliştirmektir. Bu tür kurumlarla ortaklık kurarak hem yerel düzeydeki eğitim fırsatlarını güçlendirmek (bu aynı zamanda farklı deneyimlere maruz kalmayı da pekiştirir) öğretim metodolojileri) ve iki kurum arasında daha fazla işbirliği inşa etmek. Beşinci gelişim hedefi, değişim öğrencilerine Türk kültürü, toplumu ve yaşamı hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı sunan kurslar tasarlamak ve uygulamaktır. BAU, bu tür kursları BAU Global merkezlerinde uygulamıştır ve aynısını İstanbul için de yapmayı beklemektedir. Son olarak, hareketlilik fırsatlarıyla ilgili olarak, BAU hem yurt dışına gönderilen öğrenci sayısını artırmayı (hem Erasmus hem de kapsamlı anlaşmalar için) hem de BAU topluluğu içinde yeterince temsil edilmeyen programları hedeflemeyi ve bu öğrencilere daha iyi fırsatlar sunmayı amaçlamaktadır. bu tür hareketlilik fırsatları. 

BAU'nun bunu başarmak için özellikle izlediği iki yol, iki üniversite arasında öğrenci transferini teşvik edecek ve yurtdışında eğitim almak isteyen BAU öğrencilerine daha fazla ve daha iyi bilgi sağlayacak ortak kurumlarla çift diploma programları oluşturmaktır.

BAU'da ilki özellikle önemlidir, çünkü çift diploma fırsatlarından yararlanan az temsil edilen bir grup, aksi takdirde dört yıllık diploma kazanma fırsatları sınırlı olacak olan Mesleki Eğitim programındaki öğrencilerdir. İkincisi, BAU aracılığıyla uygulanmıştır. akademik dönem başına birden fazla bilgilendirme oturumu oluşturulması ve bilgi takas merkezi olarak hareket eden ve BAU öğrencilerine hareketlilik fırsatları başvurularında destek veren bir BAU Global yurtdışı eğitim ofisinin kurulması.

BAU Programına katılım, aşağıdaki politika hedeflerine ulaşılması yoluyla Üniversitenin gelişimini ve modernizasyonunu önemli ölçüde etkileyecektir:

Tipik olarak az temsil edilen grupların eğitime katılım fırsatlarının genişletilmesi. BAU, öğrencilere üniversiteye devam etmeleri için burs fırsatları sunma konusundaki kapsamlı geçmişinin yanı sıra, fiziksel engelliler, coğrafi olarak izole olanlar, ve ekonomik olarak dezavantajlı durumda olanlardır.

Yüksek öğrenimin geçerliliğini ve kalitesini artırmak. BAU, öğrenciler için ilgili ve güncel müfredat geliştirmede iş dünyasına ulaşma ve BAU topluluğu üyelerine iş yapma fırsatları sağlama konusunda Türkiye'de liderdir. iş liderleriyle tanışın. Mesleki eğitimden CO-OP fırsatlarına (öğrenci çalışmasıyla entegre stajlar), iş dünyası liderlerini ve uzmanlarını modüler -”Markalı” kurslar veya seminerler vermek üzere Üniversiteye davet etmeye kadar BAU, öğrencilere aşağıdaki olanakları sağlamak için çaba göstermeye devam edecek: Akademik ilgi alanlarıyla doğrudan ilgili bir eğitim geçmişi.

Hareketlilik fırsatları yoluyla akademik kalitenin artırılması. BAU, çeşitli yöntemlerle öğretim üyelerinin, personelin ve özellikle öğrencilerin hareketlilik fırsatlarına katılımını artırmayı amaçlamıştır. Kredi sisteminin AKTS konfigürasyonuna kaydırılmasından, yurt dışı eğitim ofisi kurulmasına kadar. Yurtdışında eğitim için bağımsız burs fırsatları sunan bir bilgi merkezi olan BAU, harici öğrenme deneyimlerini aktif olarak desteklemektedir. Gelecek planları arasında grup hareketlilik fırsatlarının seçilen sınıflara yerleştirilmesi, çevrimiçi (sanal) sınıfların sayısının artırılması ve akademik içeriğin ortak kurumlar ve toplulukla paylaşılması yer alıyordu. genel olarak yayınlar, bilgi paylaşım siteleri ve halka açık etkinlikler aracılığıyla.

Bilgi ittifaklarının güçlendirilmesi. BAU halihazırda endüstri ilişkileriyle tanınmaktadır. Özellikle Mesleki Eğitim programı ve CO-OP programıyla endüstri bağları iyi bilinmektedir. BAU öğrenciler, araştırmacılar ve iş dünyası için fırsatlar geliştirmeye devam edecektir. akademik açıdan üretken, mali açıdan sürdürülebilir ve sosyal açıdan sorumlu yollarla etkileşimde bulunun. BAU yakında bir girişimcilik programı, bir iş danışmanlığı programı ve gerçek dünya ortamlarında probleme dayalı öğrenmeye odaklanan güncellenmiş ders müfredatı geliştirecek.

Yönetişim ve Finansman. BAU, yüksek öğrenimin finansmanı konusunda seminerlere sponsor olmaya devam edecek ve hem kurumsal hem de toplum içinde daha iyi akademik performans elde etmek için ilgili politikalar, yönergeler ve değerlendirmeler geliştirmek üzere hem Türk hükümeti hem de Avrupa merkezli kuruluşlarla birlikte çalışmaya devam edecek. BAU, özellikle Türk Yüksek Öğretim Müşavirliği ile sürekli istişarede bulunarak, Türk yüksek öğreniminin devam eden akademik gelişimine katkıda bulunmayı beklemektedir.

Bahçeşehir Üniversitesi, 2021-2027 yılları arasında Erasmus+ projesi kapsamında geçerli olacak Erasmus+ Yüksek Öğrenim Beyannamesini almaya hak kazandı.