Biruni Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı

İngilizcenin dünya dili olması, bu dilin öğrenilmesi ve öğretilmesi zorunluluğunu beraberinde getirmiştir. Dünyada basılı veya çevrimiçi birçok kaynak ve içeriğin çoğunlukla İngilizce olması, bu durumu desteklemektedir. İngilizce bilmek, kişilere bu dili bilmedikleri zaman ulaşamayacakları, tarihin en fazla yazılı ve görsel kaynağına erişim imkanı sunmaktadır.

Hazırlık Okulu Programı

Biruni Üniversitesi, Mühendislik Fakültesinin Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği Bölümü, Eğitim Fakültesinin İngilizce Öğretmenliği Bölümü, Tıp Fakültesi’nin İngilizce dilinde eğitim verilen programı, Diş Hekimliği Fakültesinin İngilizce dilinde eğitim verilen programı ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin İngilizce dilinde eğitim yapan Hemşirelik bölümü öğrencilerine yabancı dil eğitimi sunmaktadır.

Program İçeriği

Bu programda, öğrencilerin ihtiyaçlarına göre haftalık 26-30 saat sınıf içi eğitim ve en az bir o kadar da çevrimiçi ve portfolyo çalışmaları yapma imkanı sunulmaktadır. Programın nihai amacı, her öğrenciyi bölüm derslerini yürütebilecek seviyeye, yani en az orta üzeri (CEFR / B-2) dil seviyesine getirmektir. Ayrıca, farklı seviyelerdeki öğrencilerin hazırlık okuluna başladıkları seviyenin CEFR baremine göre üç-dört seviye üzerine çıkmaları beklenmektedir. İngilizce eğitimi sunulan bölümlerin ihtiyaçlarına göre farklı kitap setleri ve kaynaklar kullanılmakta olup, bu kitapların çevrimiçi kaynakları ve çalışmaları da mevcuttur. Öğrencilerin eğitim gördüğü bölümlere göre portfolyo çalışmaları da yapılmaktadır.

Dil Eğitimi

Dil eğitimi sırasında bölümlerle koordineli bir şekilde çalışılmakta ve yıl içerisinde bölüm hocaları, hazırlık sınıfı öğrencilerine örnek dersler sunmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin zaman zaman birinci sınıf derslerine de katılımı sağlanmaktadır.

Ölçme ve Değerlendirme Biçimi

Öğrencilerin okuduğunu anlama ve dinlediğini anlama becerileri çoktan seçmeli sınavlarla ölçülmektedir. Konuşma becerisi, sınıf içi derse katılım ve yüz yüze görüşme yoluyla değerlendirilmektedir. Yazma becerisi ise sınavda ayrı bir bölümde, öğrencilere öğretilen teknik ve biçimde farklı konularda yazdıklarının değerlendirilmesi yoluyla ölçülmektedir.