Sayılarla İstanbul Kent Üniversitesi

8.492
Öğrenci
2.129
Uluslarası Öğrenci
5
Fakülte
2/2
Yüsekokul/MYO
53
Profesör
14
Doçent
90
Doktor Öğr. Üyesi
Evet
Erasmus

Tanıtım

Engelsiz Eğitim Vakfı (ENEV), 12 Haziran 2015 tarihinde eğitim, sağlık ve kültür alanında toplumun gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. Vakıf, gençleri uluslararası standartlarda yüksek teknoloji, ileri teknikler ve güncel bilimsel gelişmelerle tanıştırmayı hedeflemektedir.


ENEV'in ilk projelerinden biri olan İstanbul Kent Üniversitesi, vakfın yaptığı müracaatla Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 130. maddesi ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 12. maddesinde belirtilen görevleri yerine getirmek üzere 7 Eylül 2016 tarih ve 6745 sayılı Kanunun 16. maddesi ile kurulmuştur. Üniversite, kamu tüzel kişiliğine sahip bir vakıf yükseköğretim kurumu olarak açılmıştır. Açılış kanunu ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nden oluşmaktadır.

İstanbul Kent Üniversitesi, Prusya Elçiliği hekimlerinden Dr. Georg Hermann Ritter von Mühling'in önerisiyle Alman Hayır Cemiyeti’nin katkılarıyla 6 Nisan 1846 tarihinde kurulan Alman Hastanesinin Taksim’de 1874 yılında yeniden yapılan tarihi binalarında, 22 bin metrekare alan üzerine kurulu bir kampüste eğitimlerine başlamıştır. İlk öğrencilerini 2017-2018 Akademik Yılında kabul eden üniversite, 2 fakülte ve 1 meslek yüksekokulu ile 19 programda 760 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

29 Mart 2018 tarihinde kurulan Diş Hekimliği Fakültesi, 13 Ağustos 2021 tarihinde Avrupa Diş Hekimliği Eğitimi Birliği (Association of Dental Education in Europe - ADEE) üyesi olmuştur. İstanbul Kent Üniversitesi, başta Erasmus olmak üzere uluslararası öğrenci hareketliliği ile öğrencilerine yurtdışında eğitim alma fırsatı sunmakta ve tam zamanlı uluslararası öğrencilere global bir ortam sağlamaktadır. Uluslararası ofis, akademik kadronun gücü ve merkezi konumun yanı sıra değişim programlarına, dil okulu eğitimlerine ve Erasmus hareketliliğine verdiği önem nedeniyle tercih edilmektedir. İstanbul’un merkezinde huzurlu bir üniversite olarak eğitim kalitesini ve uluslararası standartları her gün geliştirmektedir.

Kuruluş misyonu olarak Türkiye’nin gelişimine katkı sağlamayı benimseyen üniversite, ilk iki yılında kız ve engelli öğrencilere özel burslar vermiştir. 2019-2020 Akademik Yılından itibaren daha kapsayıcı bir öğrenci kitlesine hitap eden ÖSYM bursları ve Mütevelli Destek Bursları vermektedir. Engelli Öğrenci bursu ise öğrencinin engel oranına göre uygulanmaya devam etmektedir.

Kurucu vakıf, 2022-2023 Akademik Yılında eğitime olan yatırımlarının göstergesi olan Kağıthane Kampüsünü Türk Yüksek Öğrenim Sektörünün kullanımına açmıştır. Kağıthane Kampüsü, güncel teknolojik yeniliklere göre inşa edilmiştir. Ekolojik kampüste toplam 14 katta; 54 derslik, 39 laboratuvar, spor ve oyun alanları, kafeler, sosyalleşme alanları, kütüphane, yemekhane ve atölyeler gibi birçok alan bulunmaktadır.

2022-2023 Akademik Yılı itibariyle üniversitede; 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 4 Fakülte (Diş Hekimliği Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi), 2 Meslek Yüksekokulu (Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu), Yabancı Diller Yüksekokulu ve 8 Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunmaktadır. Üniversite, toplamda 60 bölüm/program ile 6 bine yakın öğrenci, bine yakın yabancı uyruklu öğrenci, 219 akademik ve 224 idari personel ile yükseköğrenim sektörüne katkı sağlamaktadır.