Haliç Üniversitesi, öğrencilere ve akademik personele sunduğu geniş kapsamlı olanaklarla eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve profesyonel gelişimlerini de desteklemektedir. Üniversitenin sunduğu bazı önemli olanaklar arasında uygulamalı eğitimler ve staj koordinatörlüğü, konferans salonları ve kariyer merkezi yer almaktadır.
Uygulamalı Eğitimler ve Staj Koordinatörlüğü
Haliç Üniversitesi Uygulamalı Eğitimler ve Staj Koordinatörlüğü, öğrencilerin teorik bilgilerini pratik uygulamalarla pekiştirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli düzenlemeler yapmaktadır. Bu birim, özellikle sağlık alanında eğitim gören öğrenciler için staj ve uygulamalı derslerin yanı sıra farklı lisans ve ön lisans programlarındaki öğrenciler için yaz stajlarını da düzenlemektedir.
Uygulamalı Eğitimler ve Staj Koordinatörlüğü, uygulamalı eğitimlerin ve stajların etkin, sağlıklı ve kaliteli bir şekilde yürütülmesi için gerekli çabayı göstermektedir. Akademik birimlerle koordinasyon sağlayarak uygulamalı eğitim ve staj işlemlerinin tutarlı, etkin ve hızlı yürütülmesinde destek olur. Uygulama ve staj alanlarından kontenjan taleplerinde bulunur ve belirlenen kontenjanlara öğrenci dağılımı için birimlerle işbirliği yapar. Ayrıca, staj başvurularını alır, belgeleri kontrol eder ve gerekli düzeltmeleri yaparak başvuruları akademik birimlere yönlendirir. Onaylanan başvuruların SGK ve diğer resmi işlemlerini yürütür ve uygulamalı eğitim ile staj yapmakta olan öğrencilere destek sağlar.
Konferans Salonları
Haliç Üniversitesi, geniş ve modern konferans salonları ile öğrencilere ve akademik personele çeşitli etkinlikler düzenleme imkanı sunmaktadır. Bu salonlar, üniversite içinde düzenlenen konferans, sempozyum ve diğer etkinlikler için kullanılmaktadır.
Üniversitenin konferans salonları arasında 1270 m² alana ve 1200 kişilik kapasiteye sahip Büyük Konferans Salonu ile 700 m² alana ve 414 kişilik kapasiteye sahip Küçük Konferans Salonu bulunmaktadır. Her iki salonun da 695.25 m² fuaye alanı mevcut olup, ayrıca giriş katında 452.41 m² fuaye alanı bulunmaktadır.
Kariyer Merkezi
Haliç Üniversitesi Kariyer Merkezi, öğrencilere kariyer planlaması konusunda rehberlik etmeyi ve onları iş dünyasına hazırlamayı amaçlamaktadır. Merkez, öğrencilerin kariyer bilinçlerini artırarak, iş dünyası ile sürekli iletişim içinde olmalarını sağlar ve gerekli beceri ve yetkinlikleri kazanmalarına yardımcı olur.
Kariyer Merkezi, öğrencilere ve mezunlara iş dünyasında başarılı olabilmeleri için gerekli becerileri kazandırmayı ve kariyer yolculuklarında rehberlik etmeyi amaçlar. Kariyer danışmanlığı hizmeti ile öğrencilerin kariyer seçeneklerini keşfetmelerine ve kendilerine uygun kariyer planlarını oluşturmalarına yardımcı olur. Mülakat danışmanlığı hizmeti ile staj ve iş mülakatı denemeleri yapma ve geri bildirim alma imkanı sağlar. Özgeçmiş ve ön yazı oluşturma konusunda destek vererek, öğrencilere CV hazırlama ve etkili ön yazı yazma konularında yardımcı olur. İş hayatına hazırlık eğitimleri ve kariyer günleri kapsamında düzenlenen fuarlar, sempozyumlar, eğitimler ve seminerler ile öğrencilere işverenlerle bağlantı kurma fırsatı sunar. Dijital CV oluşturma hizmeti ile dijital ayak izlerini yönetmeleri ve çevrimiçi profillerini oluşturmaları konusunda destek sağlar.
Kariyer Merkezi ayrıca, LinkedIn hesaplarının oluşturulmasını teşvik eder ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile iş birliği içinde iş ve staj ilanlarına kolayca başvurulabilen çevrim içi platform olan Yetenek Kapısı'nı sunar. Bu hizmetlerden faydalanmak isteyen öğrenciler, kariyermerkezi@halic.edu.tr adresine mail atarak randevu alabilirler.
Haliç Üniversitesi, sunduğu çeşitli olanaklarla öğrencilerin akademik ve profesyonel gelişimlerini desteklemekte, onları iş dünyasına hazırlamakta ve üniversite yaşamlarını daha zengin ve verimli hale getirmektedir. Bu olanaklar, öğrencilerin hem eğitimlerini pekiştirmelerine hem de kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmaktadır.