Sayılarla İstanbul Aydın Üniversitesi

44.274
Öğrenci
5.653
Uluslarası Öğrenci
15
Fakülte
3/2
Yüsekokul/MYO
186
Profesör
109
Doçent
385
Doktor Öğr. Üyesi
Evet
Erasmus

Tanıtım

İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV) tarafından ulusal ve uluslararası düzeyde nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. 2003 yılında Türkiye’nin ilk vakıf meslek yüksekokulu olan Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu adıyla eğitim hayatına başlamış ve 2007 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi olarak kuruluşunu tamamlamıştır. Üniversite, 14 Fakülte, 1 Yüksekokul, 3 Meslek Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü programlarıyla geniş bir yelpazede eğitim vermektedir.


Florya’da bulunan Halit Aydın Merkez Kampüsü’ne ek olarak, Bahçelievler, Büyükçekmece ve Esenyurt Diş Hekimliği Hastanesi / Entegre Kliniği, Kadıköy Sürekli Eğitim Merkezi ve Tepekent Sosyal Tesisleri gibi çeşitli kampüsleri ile faaliyet göstermektedir. Bu kampüsler, modern ve çağdaş eğitim-öğretim ortamlarına sahip olup, çağın gerektirdiği insan gücünü yetiştirmeye yönelik geniş olanaklar sunmaktadır. Bazı bölümlerde eğitim dili İngilizce’dir.

Türkiye’nin en güçlü akademik ve mesleki bilgi birikimine sahip, donanımlı ve deneyimli öğretim elemanlarını bünyesinde barındıran İstanbul Aydın Üniversitesi, öğrencilerini çağdaş değerlerle donanmış, kendini geliştirme yolunda eleştirel ve etik düşünme yeteneğine sahip, lider kişilikli bireyler olarak yetiştirmeyi ilke edinmiştir. Üniversite, kişisel gelişim ve mesleki becerilerin artırılmasına da önem vererek, sektörlerle yakın işbirlikleri, uygulamalı eğitim, uluslararası ilişkiler, uluslararası diploma programları ve destek sertifika programlarıyla öğrencilerini geleceğin dünyasına hazırlamaktadır.

Misyonu, üst düzeyde eğitim, öğretim ve araştırma için gerekli, teknolojik olarak güncelliğini sürekli koruyan bir altyapıya sahip olmak; yerleşkeyi, farklı kültürleri ve uluslararası unsurları barındıracak fiziki koşullara sahip hale getirmek; bilginin ürüne dönüşümünü hızlandırmaya yönelik çalışma ortamları geliştirmek; dünya standartlarında temel ve uygulamalı araştırmalar yapmak; ulusal ve uluslararası arenada öğrenciler ve akademisyenler için cazibe merkezi olmaktır. Ayrıca, öğrencileri küresel rekabetin ve kültürel farklılıkların olduğu bir çevreye bireysel farklılıklarını da göz önünde bulundurarak hazırlamak ve akademik dünya, iş dünyası ve STK’lar ile ulusal ve uluslararası düzeyde işbirlikleri oluşturmaktır.

Vizyonu ise, bilgiyi üretime dönüştürerek insanlığa fayda sağlayacak bireylerin, çağdaş değişimler doğrultusunda kendini yenileyebilen eğitim programlarında yetiştirildiği, sürdürülebilir yeniliklerin hayat bulduğu öncü bir yükseköğretim kurumu olmaktır.