Sayılarla İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi

14.261
Öğrenci
4.506
Uluslarası Öğrenci
10
Fakülte
2/2
Yüsekokul/MYO
113
Profesör
41
Doçent
174
Doktor Öğr. Üyesi
Evet
Erasmus

Tanıtım

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, "Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı" (VASEV) tarafından 19 Şubat 2009 tarihinde 5839 sayılı kanunla İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. İlk olarak 2009 yılında 10 fakülte, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü ile kurulmuş ve 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 7 fakülte, 2 meslek yüksekokulunda 860 öğrenciyle eğitim-öğretime başlamıştır.


Üniversitenin amacı, toplumun ihtiyacı olan bilim insanlarını ülkeye kazandırmak; bilgili, çağdaş, donanımlı, deneyimli, topluma yararlı, araştırmacı gençler yetiştirmektir. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir yüksek eğitim kurumu olarak, mükemmeliyet merkezi olma hedefi taşımaktadır. Üniversite, dünyadaki gelişmeleri takip ederek, akademik ve teknolojik olarak çağdaş uygarlık düzeyini aşmayı ve araştırma ile çalışmalara katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, devlet kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde farklı disiplinlerde evrensel düzeyde eğitim vermektedir.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, küresel düzeyde aranan mezunlar yetiştirmeyi, yayınları ile akademik çalışmaları yönlendirebilen bir üniversite olmayı ve her tür bilimsel etkinlikte işbirliği aranan bir mükemmeliyet merkezi ve araştırma-geliştirme kurumu olmayı hedeflemektedir.

Üniversite, kuruluşundan itibaren başarılı çalışmalarıyla alanında isim yapmış yerli ve yabancı güçlü bir eğitim kadrosuna sahiptir. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında 109 profesör, 41 doçent, 222 doktor öğretim üyesi, 214 öğretim görevlisi ve 92 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 678 akademisyen ile eğitim vermiştir.

Üniversite bünyesinde 10 fakülte, biri sağlık alanında olmak üzere 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü bulunmaktadır. 27 lisans programı, 6'sı ikinci öğretim olmak üzere 25 ön lisans ve 32 lisansüstü program ile farklı disiplinlerde eğitim olanağı sunulmaktadır. Fen Edebiyat Fakültesi'nin "İngiliz Dili ve Edebiyatı" ve "İngilizce Mütercim Tercümanlık" bölümleri ile Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin "Beslenme ve Diyetetik" bölümünün eğitim dili İngilizce olup, diğer programların eğitim dili Türkçedir. Ayrıca, öğrencilere isteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Programında eğitim alma imkanı da sunulmaktadır.