Program akreditasyonu, bir akreditasyon kuruluşu tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecini ifade eder. Türkiye'de bu sürecin yetkilendirme ve tanınma faaliyetleri Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yönetilir.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde faaliyet gösteren YÖKAK, ulusal akreditasyon kuruluşlarının yetkilendirilmesi ve uluslararası akreditasyon kuruluşlarının tanınması sürecini belirlediği ilke ve ölçütler çerçevesinde yürütür. Bu süreçte, akreditasyon kuruluşlarının belirli standartlara uygun bir şekilde akreditasyon verme yetkisini kazanmaları ve uluslararası alanda tanınmaları sağlanır.
Türkiye'de YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu (eskiden ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu olarak bilinir) üzerinden YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşlarının akredite ettiği program bilgileri yer alır. Bu bilgiler, öğrencilerin ve paydaşların akademik programların kalitesi ve standartları hakkında güvenilir bilgilere erişmesini sağlar ve yükseköğretimde kalite güvencesi sağlanmasına katkıda bulunur.