Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kampüsleri

Terzioğlu Yerleşkesi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin ana kampüsü olan Terzioğlu Yerleşkesi, yaklaşık 3 hektarlık bir alan üzerine kurulmuştur ve denize sadece birkaç yüz metre uzaklıktadır. Radar Tepesi’nin eteklerinde, ormanlarla çevrili bu yerleşke, öğrenciler ve bilim insanları tarafından "dünyanın en güzel yerleşkesi" olarak adlandırılmaktadır. Terzioğlu Yerleşkesi’nde faaliyet gösteren birimler arasında Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Türk Dünyası Değerlerini Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi, Piri Reis Deniz Müzesi, Fen Fakültesi ve Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi bulunmaktadır. Ayrıca, Balkan ve Ege Araştırma ve Uygulama Merkezi, Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi, Nanobilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sömürgecilik Sonrası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÖMER), Troas Kültürleri Tarih-Arkeoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye Avustralya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Türkiye Rusya İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi gibi çeşitli araştırma merkezleri de bu yerleşkede bulunmaktadır.

Çanakkale Şehitleri Yerleşkesi: Bu yerleşkede İlahiyat Fakültesi, Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, Tacettin Aslan Camii ve İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi ile İÇDAŞ Konferans Salonu bulunmaktadır.

Anafartalar Yerleşkesi: Eğitim Fakültesi, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dezavantajlı Çocuklar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Eğitim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇETEM), Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, Üstün Yetenekliler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yükseköğretim Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Zihinsel Engelli Çocuklar Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi çeşitli araştırma merkezleri burada faaliyet göstermektedir. Ayrıca, Devlet Konservatuarı, kapalı spor salonu, Eğitim Fakültesi Kütüphanesi, ÖSYM Bürosu ve Açıköğretim Bürosu da bu yerleşkede bulunmaktadır.

İskele Yerleşkesi: Sürekli Eğitim Merkezi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Döner Sermaye Satış Ofisi ve Vitalis Kafe, bu yerleşkede yer almaktadır.

Kepez Yerleşkesi: Diş Hekimliği Fakültesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi bu yerleşkede bulunmaktadır.

Nedime Hanım Yerleşkesi: Türk İslam Kültür ve Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi burada faaliyet göstermektedir.

Biga Ramazan Aydın Yerleşkesi: Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İbrahim Bodur Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Biga Meslek Yüksekokulu, Süt ve Süt Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Biga Kütüphanesi, Biga Ağaköy Yerleşkesi Camii ve lojmanlar bu yerleşkede yer almaktadır.

Saricaeli Kampüsü: Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi ile Ziraat Fakültesi Uygulama Alanları bu kampüste bulunmaktadır.

Ulupınar Yerleşkesi: Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi burada faaliyet göstermektedir.

Dardanos Yerleşkesi: Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi, spor tesisleri, sosyal tesisler ve lojmanlar, plaj, yüzme havuzu, piknik alanları, toplantı salonları, restoran, Turizm Fakültesi Uygulama Alanları ve Ziraat Fakültesi Uygulama Alanları ile Denizbilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Uygulama Alanları bu yerleşkede bulunmaktadır.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, sahip olduğu geniş ve modern kampüsleri ile öğrencilere ve akademisyenlere zengin eğitim ve araştırma imkanları sunmaktadır. Üniversitenin çeşitli kampüsleri ve yerleşkeleri, farklı akademik birimlere ev sahipliği yaparak, öğrencilere geniş bir yelpazede eğitim fırsatları sunmaktadır.